Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1962

Bydliště:Kladno

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Albatros D.V.a

Parametry

Výrobce: Robbe
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Polomaketa
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1325 mm
Délka: 1045 mm
Váha: 2200 g
Plocha křídla: 33 dm2
Vrtule: APC 14x6
Motor: NTM 42-38-750 kv
Elektronika: duplex,regl Turnigy
Serva: graupner a turnigy
Baterie: 3s 3600 Turnigy

Hodnocení

8.88
z 10 | 16 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Model od Robbe u kterého jsem nezkousnul potahovou folii tak jako u Hobbyking S.E.5a a tak i Fokker DR1 taktéž Robbe. Takže komplet potaženo solartexem v kamo Jasta 18 z roku 1917. Jen taková poznámka po odstranění původního potahu jsem byl na infarkt,protože model držela pohromadě hlavně folie nikoli lepidlo.Model létá dobře s 3s realisticky, na 4s více než nerealisticky:-). po prolepení spojů se jako největší nedostatek či konstrukční vada jeví uložení podvozku-je sice odpružen,ale upevnění v trupu je tak špatně vymyšleno,že i když jsou kola na zemi a zatlačíte na model příčně se rozkývá v trupovém uložení.Takže i když přistanete jak do bavlnky, model se rozkymácí odráží se konci křídel a i občas se postavý na čumáček.
Na vylepšení podvozku se už v hlavě pracuje. Jinak jsem investoval do Alu kuželu od Eflite,protože dodávaný kužel z abs vibroval tak,že by za letu rozebral celý model což jsem však s dávkou štestí vyčetl na rcgroups takže jsem to zkusil pouze doma v pokoji a měli chlapci pravdu. Co ještě dodat snad jen to,že barva na křídlech je fialová,ale nějak splývá s tm.modrou na trupu .

Komentáře

Takže dnes jsem vyzkoušel nový podvozek z 3 mm ocelového drátu, který je pouze zasunut v místě původního a je to paráda.....podvozek je odpružen modelářskou gumou ,která je omotána kolem hlavní hřídele.
17.8.2014 20:40 Ladislav
no zatím nevyřešil, je tam ten původní, ale čekám na zimu a technologické doplnky:-) prostě potřebuji z 1,5 mm duralu nařezat pruhy ,které použiju. Jinak i 3mm ocel.drát by vyhovoval.......prostě něco co nebude příčně a i podélně pružit na pružinách,ale bude pružit pouze hlavní hřídel. Takže to je myšlenka a jak dopadne zatím nevím.
17.8.2014 18:09 ReznicMi
Ahoj je to krásné, jinak prosím můžeš sem potom doplnit jak jsi vyřešil podvozek? O modelu uvažuju. Dík Michal.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek