Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1970

Modelář od:2010

Bydliště:Brno

Letiště:HL Brno

Web:http://hlbrno.cz

Fialová srnka pije asfalt z hrnka.

Ukázat přátelům na Facebooku

Sbach 80cm rozkládací

Parametry

Výrobce: RC Factory
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: 3D akrobat
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 800 mm
Délka: 815 mm
Váha: 175 g
Vrtule: GWS nebo Mejzlik 8x4
Motor: TURNIGY 2204-14T 19g
Elektronika: regl TGY Plush 10A, Orange RX 6ch
Serva: 3xTurnigy 1440A 4.4g, smerovka Dymond D47
Baterie: TGY Nanotech 2s 250 nebo GensAce 2s 250 nebo 350

Hodnocení

6.5
z 10 | 2 hlasy – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Dlouho jsem přemýšlel o tom,že si udělám malý skládací akrobatek, který půjde sbalit do rozumně velké krabice a vzít na dovolenou, do práce, prostě kamkoliv, kde se dá zalítat. I když jsem nadělal spoustu haláků sám (Index 3 v různých variacích), volba nakonec padla na Sbasika od RCF
http://www.rc-factory.cz/katalog/rc-modely-podle-rozpeti-209/rozpeti-0.80m-0.90m-217/sbach-red-backyard-1653.html který se mi už dlouho líbil.

Přemýšlel jsem o tom, jak zkonstruovat křídlo, původně uvažoval o uhlíku, ale nakonec jsem tam dal setový dřevěný nosník a přeřízl ho v půli. Pouzdro je udělané z překližky 1mm, uprostřed jsou dvě malé kostičky z 5mm balzy. Křídla drží proti krutu "konektory" opět z 1mm balzy, vše je odlehčené vrtáním. Křídla jsou zajištěna sucháčem.

Podvozek není z RCF, ale klasický haláčový z 1.5mm CF tyček.

Model létá pěkně, samozřejmě je oproti klasické stavbě méně tuhý, takže se chová ve vzuchu "líněji"a není to nic na přesné létání (ale to ani nebyl cíl, na přesnou mám Spiese). Křídla mají Bohu žel lehce záporné vzepětí, protože jsem měl pokroucenou překližku a její i když je pásek jen 12mm široký, prostě EPPčku vnutila ten svůj ohyb... Jeho rezistence vůči ránám je úžasná, už jsem mu uštědřil několik čumákovek, po kterých by byl klasický haláč hodně rozdrbaný, a ... skoro nic. Výhoda vysouvacích křídel je v tom, že se při crashi neutrhnou se od trupu na odtokové hraně (obvyklý problém haláčů), jen se trochu na sucháčích povysunou. Stačí oddělat sucháč, zasunout, zajistit, a jde se opět lítat.

Stavba krabice mě ještě čeká, ale bude to určitě z Vikupropu http://www.vink.cz/komurkovy-pp (dělal jsem s něj krabici na Spiese) + duct-tape.

Komentáře

TGY 1440 serva nic nevydrzi ... na vyskovku slo napred GO 03, ale prezilo asi tyden, pak jsem tam dal stare Robbe 8g. D47 na smerovce drzi pekne.
8.4.2014 10:39 Honza_C
@admin: v Turnove jsi to nevidel, bylo to v Trebici. Mlatil jsem tam s tim do zeme ve vedlejsi telocvicne a pak si po soutezi proletl air-race - cas sice 2x delsi nez vitezove, ale priste jdu do toho ;)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek