Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Letiště:Hodkovice n/M. "pod hranou"

Web:http://inc.wz.cz

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Canary SQ

Parametry

Výrobce: HobbyKing
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Větroň
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1210 mm
Délka: 828 mm
Váha: 320 g
Plocha křídla: 19 dm2
Vrtule: Graupner sklopka 6x3, 7,3A
Motor: C20 2323, 2050KV
Elektronika: FrSky TFR6M 6CH, HK 20A BS
Serva: 2x HXT500
Baterie: TGY 800mAh 2S 20C Long

Hodnocení

8
z 10 | 1 hlas – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Jak se říká – co je malé, to je hezké. Tohle mělo navíc červenou barvu a bylo za naprosto neodolatelnou cenu. Bylo - už pár týdnů v nabídce HobbyKingu není - škoda.
Já ho pořídil v červnu 2011 a po příchodu jsem jej tak akorát nafotil a na více než dva roky uložil zpět do krabice – byly přednější úkoly. Na stavbu došlo až tuto zimu.
Stavba se nesla v duchu oprav toho, co někdo v Číně udělal špatně. Předně jde o nedokonale přilepené půlky trupu a špatně vyfrézovanou přepážku definující polohu ocasní trubky. Oboje jsem věděl ze stránek RiMra, instalace serv byla horší, než lovení ježka v kleci – všude je málo místa.
Zálet proběhl letos na jaře - 2014.02.22. Dopadl na jedničku – letělo to napoprvé.

Pár postřehů:
• Celá stavebnice vykazuje vlastnost všech „low cost“ modelů z Číny – nedotaženost a výrobní nekázeň. Špatně přilepené poloviny trupu, díky nimž vždy gelcoat popraská. Špatná přepážka, díky níž je pak seřízení modelu „do potlačena“. Rozdíl 10g na polovinách křídla je taky moc.
• Letový projev je však naprosto z jiného soudku – lítá to prostě dobře. Díky lehkosti je letadlo schopné reagovat na jakýkoli termický „pšouk“ a je zajímavé, že mu to sluší i na rychlosti
• Motorizace modelu vyloženě prospěla – kupodivu by to bez motoru ani o moc lehčí nebylo. Původně jsem myslel, že tam bude čínská sklopka z Hobbykingu – 5,5x3,3, ale ta se bohužel nesklopí k trupu. Takže po původní sklopce Graupner 4,7x2,3 která byla neuvěřitelně líná, jsem nakonec zůstal u Graupner 6x3. S ní to vydrží na motor slušných 6 minut, což znamená celkových 25 minut ve vzduchu.
• Trup, trubka a ocas v podstatě nelze slepit špatně – všude jsou nějaké drážky, nebo zámky. Přesto je SOP docela výrazně natrimovaná doleva.


Celá stavba modelu zde: http://inc.wz.cz/category/11-Canary-SQ/

Všechny moje modely zde: http://inc.wz.cz/letadla/

Komentáře

Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek