Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1970

Modelář od:2010

Bydliště:Brno

Letiště:HL Brno

Web:http://hlbrno.cz

Fialová srnka pije asfalt z hrnka.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Bixler 1

Parametry

Výrobce: Hobbyking
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: Cvičný model
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 1400 mm
Délka: 925 mm
Váha: 650 g
Vrtule: 6x4
Motor: TGY D2826-6 2200kv
Elektronika: regl Turnigy Plush 30A, LEDky
Serva: setova
Baterie: 2200mAh, 3S

Hodnocení

6
z 10 | 2 hlasy – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Ušatý větroň typu "obouchánek", se kterým jsme se se synkem dosyta vyblblil a přitom se nemuseli bát, že rozbijeme slušné a drahé letadlo. Koupili jsme jako ARF http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16544__Bixler_v1_1_EPO_1400mm_ARF_.html (tehdy ovšem ještě nebyla kabina z plexi, ale z EPP a nebyl tam žádný pilot). Během 3 letého Bixova pobytu u nás došlo k následujícím zajímavým příhodám:

1. Rozlepení křídla za letu. Ogaři v Číně trochu šetřili lepidlem, takže se křídlo za letu rozlepilo a vzepjalo se do "V". Ve vzduchu to opravdu vypadalo zajímavě, naštěstí šlo pěkně přistát.

2. Shoření motoru za letu. Dialog otce a syna:
Syn: táto, ten motor nejede.
Otec: dals tam vybitou baterku, přistaň a vyměň si ji. (a dál kecá s jiným modelářem)
Syn ... v pořádku přistane: táto, ten motor je spálený.
Otec: nekecej, dej si tam novou baterku a zalítej si.
Syn: táto, ale ten motor smrdí !
Otec přichází k modelu a již ze dvou metrů cítí smrad ze spáleného vinutí.
Setový motor jsem pak vyměnil za TGY D2826-6 2200kv, se kterým to létalo opradvu moc pěkně.

3. Ztráta a nález: Synek je obdařen dobrýma očima, létá tedy vysoko a daleko. Jednou to ovšem přehnal a letadlo ztratil. Následovala pátrací akce (bezúspěšná), a roznos letáků po okolních vesnicích. Asi za 5 dní se ozvali dobří lidé, že po návratu z dovolené našli na zahradě jakési letadlo. Bix byl zcela v pořádku (kromě baterky na vyhození samozřejmě).

4. Rozpad v letu. Na zajištění křídel jsem instaloval 2 páry neodymových magnetů, o kterých jsem si myslel, že udrží slona. Když se mezi ně dostane kablík od serva, tak neudrží. Křídlo se odporoučelo a s trupem se sneslo na dvě různá místa vesničky Řásná u Telče. Naštěstí jsme tou dobou již měli na modelu telefonní čísla (i na křídlech!), takž hledání netrvalo dlouho.

Komentáře

no, ten setovy motor, co davaji (nebo davali) do Bixlera bude asi pekny shi*, synek sice obcas lita docela ostre, ale mam pocit, ze zrovna pri tomto letu to moc nehonil. Nerikam, ze vsechny motory z HK jsou spatne - litame leta Turnigy SK, synek ma v akrobatu SK3, ja mam ve velke masine Skorpiona, vse v pohode. Ale ten setovy v Bixlovi nebyl uz od pohledu nic moc, nastesti to dopadlo dobre, jak jsem psal, hladke nouzove pristani, zadna skoda.
31.3.2014 06:24 borsoj
Ogaři ! Beta,letadlo stejného typu létala bez problému.Daroval jsem ji známému a po čase vzešla myšlenka,létat s kamerou.Koupil jsem Beta kit, smontoval , nasadil kameru létal.Mám za to,že tyhle Bety a Byxlery pochází z jedné stáje a jsou spolehlivé.Hledal bych chybu jinde ... a propó ... jediná závada na originál motoru,vyšmajdaný ložisko,páč jsem používal vrtuli o dva palce větší než doporučený rozměr ...
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek