Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1970

Modelář od:2010

Bydliště:Brno

Letiště:HL Brno

Web:http://hlbrno.cz

Fialová srnka pije asfalt z hrnka.

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Spies

Parametry

Výrobce: Donatas Design
Jak postaveno: Ze stavebnice
Kategorie: 3D akrobat
Materiál: EPP, EPS, Depron
Rozpětí: 800 mm
Délka: 900 mm
Váha: 118 g
Vrtule: PT 9.5 x 2.5i
Motor: Cobra 2202/70
Elektronika: MGM Compro TMM 710 expert, AR6115e
Serva: 2xHS-5035HD, Gening D541 na smerovce
Baterie: 2s 250mAh

Hodnocení

7.33
z 10 | 15 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Poté, co jsem od mých halových začátků v sezóně 2011-12 postavil asi 10 Indexů 3, jsem zatoužil po něčem pořádném. A když pořádném, tak rovnou od mistra nejmistrovatějšího - Donatase Pauzuolise. Původně jsem uvažoval o frézovaném letadle, ale Donatas měl jen toto a nakonec jsme se s kolegy přesvědčili, že to s těmi mylarovými motýly půjde a objednali dohromady 4, viz http://www.pauzuolis-rc.com/fabien-turpaud-spies

Stavba šla celkem od ruky, i když Donatas jaksi nedodává pořádný návod (prý mu klekl hard disk, když byl v polovině psaní a pak už se mu to nechtělo dělat), takže se musí postupovat podle fotografií u Donatase, na RC Groups, podle návodů jiných letadel, a hodně si domyslet sám. Ale Spiese asi nikdo nebude dělat jako první halový model, že jo.

Mylar nebyl moc dobře přilepený, před započetím stavby bylo potřeba přežehlit modelářskou žehličkou na nízké teplotě. Lepil jsem Uhuporem, nejprve jsem se ho pokoušel ředit, ale bez velkého úspěchu, lepil jsem tedy normálním a dával pozor na nanášené množství. Velká legrace byla výroba podpůrných "plůtků" na křidélkách a výškovce. S pomocí podpůrných přípravků, kevlarové nitě, a kapek vteřiňáku to ale šlo celkem od ruky. Bohužel se zadařilo a podpěra křidélek zasahovala do vnitřního SFG, bylo tedy potřeba doplnit tam Depron a vyřezat drážky, do kterých podpěra zajíždí (je to vidět na fotce č. 3).

Na fotkách je ještě vidět původní konfigurace brzd - model byl s nimi ale už "přebržděný" - sice létal krokem, ale nevydržel moc dlouho na baterce a ve visu a v nožáku se choval podivně, po konsultaci v klubu N.H.L. a v halovém vláknu na RCManii jsem zadní brzdy odřezal a je to mnohem lepší.

Váhu jsem si představoval trochu nižší, asi jsem to trochu přehnal s uhlíkem i s množstvím lepidla, ale stejně létá krásně - pomalilnku, rovně, a majestátně, ohromně reaguje na křidélka (výkrut na metru na minimální rychlosti). Konečně mám čas na přesné řízení namísto honění modelu po tělocvičně ;)

Vzhledem k tomu, že se jedná o letoun velmi křehký, vyrobil jsem mu pěknou rakvičku, nafotím a přidám sem.

Update rijen 2014: jedno ze serv 5035HD po letni pauze zacalo samovolne jezdit ze strany na stranu. Vzhledem k tomu, ze to pro presnou akrobacii neni moc vhodne, ylo vykuchano, odneseno do obchodu Reichard na reklamaci a vymeneno za D541, kterezto se nachazelo doma.

Komentáře

Přidány fotografie rakvičky. Materiál je 3mm Vikuprop http://www.vink.cz/komurkovy-pp
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek