Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1982

Modelář od:2007

Bydliště:Uherské Hradiště - Zlín

Letiště:Kde se zrovna dá :-) na Zlínsku :-)

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Telemaster

Parametry

Výrobce: Home made for me :-)
Jak postaveno: Podle plánku
Kategorie: Cvičný model
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1880 mm
Délka: 1450 mm
Váha: 3600 g
Vrtule: Masterka 11x5
Motor: MVVS 7,5 ABC
Elektronika: HFD-08RO 40MHz Dual Conversion
Serva: 4x Hitec HS 422 1x HS 81
Baterie: Rx Aku 4.8V 2000 mAh Eneloop

Hodnocení

9.23
z 10 | 22 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Ahoj

Chtěl by jsem vám představit můj první konstrukční model který jsem postavil v letech 2010-11. Je to zmenšenina velkého Telemastra. Myslím že stavebnici nebo model prodával Bohemia model.
Model jsem začal stavět po tom jak se mi dostal do rukou nedokončený trup originál trup. Který byla ale ve špatném stavu.Tak jsem ho rozlepil a znova složil a vystuzil aby se nekroutil. ocas.
Křidla jsem postavil podle plánku od kamaráda modeláře který tento model měl již postaveny. Na první pokus a stavbu tak velkeho a složitého modelu se vše povedlo až na tu váhu. Model je cca o 400g težsí a to proto že jsem musel dost dovažovat tak vozim pod nadrží pěkný kus cinu :-) Ale to je dané stavbou a tim že to byla moje prvotina. Telemaster lita jak z učebnice. Rychle tak i pomalu.Tou vahou má letový projev o dost realnější a taky mu nevadí i silnější vítr.

Konstrukce je balza a prekližka. Lepeno kanagonem a namáhane spojem 15mni epoxidem. Potah klasika Oracover. Podvozek je svařenec ze 4 mm pružinové oceli. Který v kombinaci s velkýma kolam je super jak jaky koliv povrch o odpruzi i nepovedene pristani začatečníka.

Co mne potrapilo byl motor. V době záletu byl osazen MVVS 6,5 s pistim krouzkem. Vykon nic moc ale model v pohodě utáhl. Pak jsem dostal do rukou MVVS 7,5 ABC a to je o poznani jiné kafe. Bojoval jsem dlouho s povolujícím vyfukem.To se mi povedlo odstranit pomocí šteftů a pojistného lepidla. Po čase jsem se naučil nastavovat motor. Mvvs ka je na nastavní haklivá nicméně teď jede jak pila, takže jen natankuji nažavím zahřeji motor a litam. Motor dokonce chytne i bez starteru na jedno protoční.Jenže kopanec od vrtule do ruky mne utvrdil v tom že starter je bezpečná jistota. :-)

Časem doinstaluji osvětlení a polepky....ale to jsou již jen trešničky na dortu.

2.3.2014

Přidal jsem pár foto z dnešního záletu č.2.Telemáster prodělal opravu. Po havarce.Konec leta 2013. Odešel mi vf modul ve vysilači a jen jsem se mohl dívat jak pomalu plachti dolu... :-( Opravil jsem trup tak ze jsem vyrobil prední část od kabinky dopredu novu a navázal na neporušenou část trupu.Trochem makačka ale není to poznat.Jak opticky tak na váze. Vyměnil karburátor,opravil převody v servech které byli poškozené nárazem. Přidal jsem i polepky. Po menším laborování s motrorem MVVS 7,5ka šel do vzduchu.A že mu to léta k mé radosti.

Komentáře

dobrý den, nemáte prosím plán křídel
20.3.2014 13:04 Manny
Pěkné!!! Tak teď stavím Telemastra, ale podle starého plánu s vlastními úpravami. Plán lze stáhnout na http://www.hippocketaeronautics.com/hpa_plans/search.php
10.6.2013 20:09 OwlCastle
Moc pěkná práce..
No a na to, že je to první...
Vinikající..
U mě za plný počet !
4.6.2013 17:28 hertzwatt
Ahojky diky všem za hodnocení a komentáře. Časem přidám další letadla.
Pro: lik
Cin jinak rečeno dovazeni tam nosim proto že jsem nejdřive postavil trup do final stavu a pak křídla a tezistě rešil až bylo letadlo kompletni.Něco prestavovat kdyz je potaženo nastrojeno atd. Mylim ze ten cin tomu as tak nevadi. Jak jsem se bal. Letovy projev je realnejsi nevadi mu vitr i docela silny..takže to beru spise jako plus. A proč dín...no proto že jsem ho mel a mohl jsem ho odlit do pozadovaneho tvaru :-) Je to moje prvotina tak nejake chybky jsou v toleranci :-)
Pro: Jirko72 Jiste si prijedu politat ale ted stale leje ...snad o vikendu se to povede.
Pro: Bucker131jungmann Planek již k letadlu nemam. Mel jsem ho puceny. Poptam se a dam vědet.
4.6.2013 16:13 lik
Smim se zeptat, proč tedy vozíte cín, místo posunutí křídel dozadu?
U tohoto modelu by to šlo, ne?
4.6.2013 12:42 vachyshb
Sympatické poletadlo :))
4.6.2013 09:50 Bucker131jungmann
Zdravim kolego. Krásná práce. Nemáš plán, který bys mohl za úplatek nechat naskenovat nebo okopírovat a poslat? bylo by to super. kontaktuj mě prosím na bucker131jungmannivan@seznam.cz
4.6.2013 09:05 Jirka72
Pěkné Milane,doufám,že někdy dojedeš polítat. J.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek