Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1978

Modelář od:1983

Bydliště:Frenštát pod Radhoštěm

Web:http://www.rozsyp.cz

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Jaguar 180

Parametry

Výrobce: vlastní
Kategorie: Cvičný model
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 630 mm
Délka: 400 mm
Váha: 100 g
Plocha křídla: 6 dm2
Vrtule: GWS 3x2
Motor: Turnigy 1230 4500kv
Elektronika: JetiDuplex R5
Serva: 3x Turnigy 1440A
Baterie: NanoTech 2S 300mAh

Hodnocení

8.83
z 10 | 12 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Plán na model jsem našel na mém oblůíbeném webu www.jivaro-models.org. Protože mám na takové prcky docela úchylku, tak jsem si podklady mírně upravil a z jednoho prkýnka balzy jsem si na laseru nechal připravit základní díly pro případnou stavbu. Tato stavba zabrala čtyři večery, které si mi uvolnily díky vynucené technologcké přestávce na větším projektu.
Doufal jsem, že se vlezu do 100g letové hmostnosti a to se kupodivu podařilo naprosto přesně. Při pečlivém výběru balzy a dalších úpravých by nebyl problém dostat se i pod 90g. Pokud jde o pohon, tak ten jsem zvolil ve variantě inrunner, aby motor nemusel trčet venku. Celý pohon váží 40g a příkon jsem neměřil. Nicméně se model "uvisí", ale moc rychle nelítá. Možná zkusím ještě vrtuli 3x3. Motor se nějak moc nehřeje, ale během záletu v teplotě asi -7°C mi regulátor vypnul asi po třech minutách, takže nějakých 6A tam asi bude. Zajímavosti vrtulky je to, že na hřídeli je jen nasunutá a přesto drží celkem spolehlivě. A druhým překvapením bylo, jak moc byla nevyvážená a jak špatně se pochopitelně vyvažuje. Dělal jsem to metodou pokus/omyl až do doby, kdy už to je "celkem dobré". Protože nevyvážená by mi celé letadýlko brzo rozložila, bo se to třáslo jak se spalovákem.

P.S. Až je mi hloupé se tímto chlubit. Já vím, že na tom nic není a že by to dokázal každý z vás. Ale dávám to sem hlavně proto, aby třeba aspoň jeden z nestavěčů si řekl, že to zkusí taky. A pokud by k tomu chtěl díly z laseru, tak kontakt na řezače klidně předám.

Komentáře

Perfektná stránka,dobré nápady aj modely.Ja som si od nich postavil MANON ,JAGUAR a chystám sa teraz v zime postaviť STAMPE. Modelov mám asi 15sť a dúfam ,že cez zimu ich tu už pridám.Tvojmu modelu dávam samozrejme 5 bodov. Tu je nic moc video z môjho JAGUARA... http://www.youtube.com/watch?v=coKyVqWgkSs
11.12.2012 13:36 vachyshb
Ty jo, docela sympatické éro, až bude po zkouškovém, tak něco takovýho sbastlím. Teď mám rozestavěnýho kloníka, taky taková malá balsovina. Dávám pět, tohle bych před barákem uplatnil a při týhle velikosti i na chatě :)
11.12.2012 12:44 Azy
a mě se to líbí hele :-)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek