Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1978

Modelář od:1983

Bydliště:Frenštát pod Radhoštěm

Web:http://www.rozsyp.cz

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

El Marabu

Parametry

Výrobce: Hiesbök
Kategorie: Cvičný model
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1085 mm
Délka: 705 mm
Váha: 582 g
Vrtule: 9x6 SF
Motor: BL2210/30
Elektronika: Duplex R6, RedBrick 25A
Serva: 2x PowerHd1581, 2xHXT900
Baterie: Hyperion CX 3S 850mAh (1300mAh)

Hodnocení

9.08
z 10 | 24 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Model postavený z rozsypu dodavaného firmou Hiesbök. Konstrukce je takřka kompletně z topolové překližky 3mm. Jedná se o velmi dobře promyšlenou stavebnici a její kompletnost je skutečně ukázková. Prakticky stačí doplnit potah podle vlastního výběru a osadit elektronikou. Stavba modelu je jednoduchá a klidně bych to doporučil i jako první model zájemcům o vlastní stavbu.

Jediným drobným nedatažením stavebnice je to, že výrobce nijak neupřesňuje jak vyřešit přístup k elektronice. Já jsem na spodní straně trupu udělal z překližky 0.8mm dvířka a těmi se dostanu ke všem komponentám. Takže tady je prostor pro improvizaci a projevení šikovnosti stavitele. Pro potah jsem zvolil Solartex. Díky tomu je model o pár gramů těžší, ale já jsem si tento materiál oblíbil a řekl bych, že jeho drsnější povrch zlepšil i letové vlastnosti.

Éro lítá naprosto způsobně. Umí i docela hezky pomalu, nízké průlety těsně nad zemí nejsou problém a vypadají parádně. Zkoušel jsem ve větší výšce, co to udělá při přetažení a s mým nastavením výškovky se mi to nepodařilo utrhnout - Marabu,jen spořádaně prosedal. Pomocí směrovky není problém ho dostat to vývrtky, ale v pohodě se dá kdykoliv vybrat. Těžiště mám na vypočítané hodnotě - tedy 53mm, což je na zadním rozmezí od výrobce. Víc dopředu už bych musel dovažovat olovem, proto jsem to zatím nechal a vypadá to dobře. Výchylky křidélka mám teď 10mm/6mm, VOP 7mm na obě strany a SOP na maximum. Expo na VOP a křidélka používám 40%.

video z druhého letu - fotoalbum

Komentáře

MArabu bylo moje první letadlo - stavěl mi ho někdy na začátku 80.let tatínek ... a po tomto velkém už delší dobu pošilhávám :-)
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek