Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených
Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Cloud Dancer ELEKTRO

Parametry

Výrobce: Výřezy Flyingwood+vlastní úpravy
Jak postaveno: Podle plánku
Kategorie: Cvičný model
Materiál: Balza + potah
Rozpětí: 1600 mm
Délka: 1210 mm
Váha: 2296 g
Plocha křídla: 40 dm2
Vrtule: 10x5 příp. 11x5,5
Motor: Leopard LC4250-5T 960KV
Elektronika: Graupner Hott,Gr-12L, regulátor SUNRISE ICE (YEP) 60A SBEC- 6A
Serva: 4x Power HD 1250MG
Baterie: 4S , 3300mAh

Hodnocení

10
z 10 | 3 hlasy – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Když jsem při startu zrušil původního "Tanečníka" usnesl jsem se postavit ho znovu,lítal moc dobře. Tentokrát ovšem s menší hmotností,přece jen to při přistávání byla "lítající žehlička". Tentokrát tedy bude "elektro". Jednak kvůli nedostatku vhodného spalováku,druhak někteří kolegové na letišti nepříliš dobře skrývají svou nechuť ke čmoudivákům,buhehe!
Na hmotnosti jsem šetřil kde se dalo. Křídlo je vcelku,ocasky z 6mm balzy,vypuštěny klapky,použita lehčí serva a potah. folie. Stejně jsem musel dovážit 50g olova... Zálet na jaře - a jestli to nepoletí,může za to ten "ekopohon",tak! :-)

Březen 2024:
Lítá božsky,ale přistání stále systém "létající žehlička" - jen na rychlosti,tudíž pro mě "za trest". Zkrátka odhadnout minimálku je pro mě neřešitelný problem. A při špatném odhadu bez výstrahy pád po křídle,vlevo,vpravo... neodhadnutelně.Na radu zkušenějších na křidélkách nastaveny "negativy" cca 1mm. Pomohlo,ale stále k ideálu daleko...


Duben 2024:
Totální výměna ocasek,taky na radu zkušenějších: "Ty vo...e,dyk ta směrovka s výškovkou jsou stejně prapodivný,ne-li hnusný.Zkus něco normálnějšího..." Takže provedeno (foto dodám). A ejhle,stal se div: přistávám s maličko zvýšeným "volnoběhem" "na tři body". Promiňte,pane konstruktére... Zlí jazykové tvrdí,že to bude nikoli kormidly,ale zlepšením techniky pilotáže... Prachsprostá pomluva,jsem stejné kopyto jako kdykoli dřív!
Budu ještě muset pracovat na kombinaci motor-vrtule,při častějším použití plného výkonu (akro) mám cca 6 min. letu,10 by se mi líbilo víc a pro větší baterku víc místa není... Zlatý spalováky! :-)

Komentáře

Mám od flyngwood dva modely a jsem snima spokojený.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek